Voor ouders

Welkom op SpangaS.nl. Deze pagina is speciaal bedoeld voor iedere ouder die meer informatie wil over de site die hoort bij het televisieprogramma SpangaS van de KRO-NCRV. Wij hebben geprobeerd om u aan de hand van onderstaande veelgestelde vragen en de bijpassende antwoorden alle benodigde informatie te verstrekken. Mocht u desondanks nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via: spangas@kro-ncrv.nl.

Makers SpangaS doen onderzoek naar waardering (tv en online)
We doen continue onderzoek naar hoe wij SpangaS (tv en online) nog leuker en beter kunnen maken. Dit doen we onder andere door af en toe vragen te stellen aan de volgers van SpangaS op Instagram, bijvoorbeeld onder een post of via een Insta Story. We gebruiken de input, mening en feedback van de kinderen alleen om van te leren én als inspiratie bij de ontwikkeling van ons volgende seizoen.

Wat is SpangaS en voor wie is het geschikt?
SpangaS is een crossmediale serie van de KRO-NCRV voor kinderen van 9 t/m 12 jaar (met uitloop naar jonger en ouder) die dagelijks wordt uitgezonden op NPO Zapp. In de serie staan de leerlingen van het Spangalis College centraal. Zij maken werkelijk alles mee wat je op een middelbare school kunt meemaken. Verliefdheid, sportdagen, blijven zitten, pesten, etc. Ieder personage in de serie heeft een sterke persoonlijkheid, waarmee kinderen (kijkers) zich wellicht kunnen identificeren.

Wat is er te doen op SpangaS.nl?
Kinderen kunnen op Spangas.nl de profielen van de SpangaS leerlingen en acteurs bekijken, testjes maken, reageren op dilemma’s, hun mening geven, Instagram posts en Youtube video’s bekijken, nieuwtjes lezen, extra video’s bekijken en alle afleveringen terugkijken.

Veilige online omgeving
De KRO-NCRV wil de kinderen op SpangaS.nl een veilige online omgeving bieden. Alle redactionele inhoud is daarom specifiek afgestemd op kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar. De KRO-NCRV wil kinderen met deze site een interactief platform bieden waar ze veilig hun mening kunnen geven over de gebeurtenissen in SpangaS. Deze reacties zijn alleen zichtbaar voor de gebruiker zelf. Reacties worden niet opgeslagen en zijn ook niet zichtbaar voor andere gebruikers. Kinderen hebben niet de mogelijkheid om zelf een reactie toe te voegen, maar kunnen kiezen uit een aantal reacties. Op deze manier blijft SpangaS.nl een veilige omgeving. Alle content wordt geplaatst door de webredactie van SpangaS.

Welke gegevens vragen wij en wat gebeurt ermee?
Wij vragen geen gegevens van de kinderen. Alle content is toegankelijk voor de gebruiker. Reacties worden niet opslagen en zijn ook niet zichtbaar voor andere gebruikers.

Voor meer informatie: zie algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Overzicht gewonnen prijzen
2008: Televizier Gouden Stuiver
2008: Beeld en Geluid Award 2008 in de categorie Multimedia
2009: Gouden Apenstaart voor de beste kindersite
2009: Gouden Film (100.000 bezoekers) SpangaS op surival
2009: Cinekid Nieuwe Media Award 2009
2010: Cinekid Kinderkast publieksprijs fictie
2011: Mediasmarties Award, categorie 'steeds weer anders'
2015: Bob Angelo Penning van het COC
2016: Zapplive Award voor beste Zapp programma

Overzicht nominaties
2009: Nominatie 'Rose D'or': SpangaS
2010: Nominatie Beste Film 'Film1 Rembrandt Awards': SpangaS op Survival
2017: Nominatie Favoriete TV-serie Nederland & België 'Kids Choice Awards'
2018: Nominatie Favoriete TV-serie Nederland & België 'Kids Choice Awards'
2018: Nominatie Beste TV-programma 'Zapp Awards'
2018: Nominatie Beste TV-programma 'Tina Awards'

Heeft u vragen, op- of aanmerkingen, neem dan gerust contact op met de redactie: spangas@kro-ncrv.nl