Over de serie

SpangaS gaat over …
In SpangaS draait het om de leerlingen uit twee klassen van het Spangalis College. In de ene klas zitten Filiz, Mo, Maud, Jip en Joris in de andere klas Dylan, Elza, Luna, Jackie en Otis. We volgen ze in hun alledaagse leven op de middelbare school en soms ook thuis.

Ze maken in de serie veel mee. Van dikke vriendschap tot misverstanden, ruzies en weer goed maken, van verliefd tot verkering en soms ook liefdesverdriet. Voor de een is school en toetsen maken een makkie, voor de ander is het hard werken voor een voldoende.

Soms gebeuren er ook heftige dingen in SpangaS, zoals de scheiding van ouders, pesterijen op school of een ziekte van een dierbaar iemand. De leerlingen leren ook met hun eigen onzekerheden en problemen omgaan op het Spangalis. Gelukkig hoeven ze dat in SpangaS nooit alleen te doen, want vrienden slepen elkaar overal doorheen. Ja toch!

SpangaS op tv
De jeugddramaserie SpangaS is iedere schooldag te zien om 18:15 uur op NPO Zapp.

De eerste 10 minuten wordt altijd de vorige aflevering herhaald. Handig als je een keertje niet hebt kunnen kijken! Na de herhaling volgt van een nieuwe aflevering. Heb je een hele week niet kunnen kijken of wil je alle afleveringen gewoon nog een keer zien? Kijk dan op zaterdagochtend om 11:30 uur en op zondagochtend om 11:10 uur naar de weekoverzichten. Dat zijn alle afleveringen van één week achter elkaar.

SpangaS online / SpangaS is er altijd online
Onmisbaar voor de serie is natuurlijk deze website: SpangaS.nl. Op SpangaS.nl  kan je alles vinden over je favoriete SpangaS leerling en acteur, testjes maken, reageren op dilemma’s, je mening geven, Instagram posts en YouTube video’s bekijken, nieuwtjes lezen, extra video’s bekijken en alle afleveringen terugkijken.

SpangaS, de naam
SpangaS speelt zich af op een middelbare school: het Spangalis College. De leerlingen vinden het Spangalis College een veel te lange naam en zeggen daarom ‘Het Spangalis’. En zichzelf noemen ze zich  de SpangaS. Vandaar. En nog een leuk weetje: Spanga betekent ‘cool’ in straattaal.

SpangaS, de makers
 De televisieserie wordt door heel veel mensen gemaakt. Natuurlijk zijn er de hoofdacteurs, maar achter de schermen werken wel zo’n 120 mensen! Naast de hoofdschrijver zijn er nog veel andere schrijvers, in totaal wel zo’n stuk of 10. De regisseurs van SpangaS, soms wel acht stuks, werken om beurten in twee ploegen tegelijk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de camera- en geluidsmensen, de stylisten, de setdressers (zorgen ervoor zorgen dat de set er goed uitziet) en de mensen die deze website maken. En laten we de productiemensen niet vergeten die alles op en rond de set regelen. En ook onmisbaar zijn de koks die voor het eten op de set zorgen.  

SpangaS, de locatie
Het Spangalis College is een gewone, maar toch ook bijzondere, middelbare school ergens in Nederland. De precieze locatie is geheim.

SpangaS, MIND Korrelatie
Op het Spangalis College gebeuren soms heftige dingen. Ben jij na het zien van een aflevering geschrokken of verdrietig? Dan kan je hier chatten met een hulpverlener van Korrelatie