Over de serie

SpangaS: De Campus gaat over …

In SpangaS: De Campus volgen we elf jongeren op een school waar ze niet alleen les krijgen maar waar ze doordeweeks ook slapen. Naast de gewone lesstof ligt de nadruk op deze school op eigen verantwoordelijkheid en initiatief, en op praktische thema’s die je leren om straks op eigen benen te staan.

Dit leidt tot een hoop grappige, heftige, ontroerende, spannende en lieve momenten die worden beleefd door Luna, Jackie, Noor, Mo, Joris, Lesley, Maxima, Olivier, Gioia, Cosmo en JJ.

SpangaS op tv

De jeugddramaserie SpangaS: De Campus is iedere schooldag te zien om 18:25 uur op NPO Zapp.

Heb je een hele week niet kunnen kijken of wil je alle afleveringen nog een keer zien? Binge dan op zondagochtend rond 10:20 uur alle afleveringen van één week achter elkaar in het SpangaS: De Campus weekoverzicht op NPO Zapp.

Je kunt de afleveringen natuurlijk ook altijd wanneer jij wil, terugkijken op SpangaS.nl.

SpangaS is er altijd online

Onmisbaar voor de serie is natuurlijk deze website: SpangaS.nl. Op SpangaS.nl vind je alles over je favoriete SpangaS leerlingen en acteurs, je kunt testjes maken, reageren op dilemma’s, je mening geven, Instagram posts en YouTube video’s bekijken, nieuwtjes lezen, extra video’s bekijken en alle afleveringen terugkijken.

Op SpangaS.nl kun je elke vrijdagavond na de uitzending de aflevering van maandag al bekijken.
SpangaS een week vooruit kijken kan op NPO Plus. Op vrijdagavond komen de vijf afleveringen van de volgende week online.

SpangaS: De Campus, de naam

Waarom heet SpangaS eigenlijk SpangaS? De serie speelde zich eerst af op het Spangalis College. De leerlingen vonden het Spangalis College een te lange naam en zeiden daarom ‘Het Spangalis’. En zelf noemden ze zich (in de eerste seizoenen) de SpangaS. Vandaar. En een leuk weetje: Spanga betekent ‘cool’ in straattaal.

Sinds dit seizoen bestaat het Spangalis niet meer en maken we samen met een aantal oud-leerlingen (Luna, Jackie, Noor, Mo en Joris) de overstap mee naar De Campus. Daarom heet de serie vanaf nu Spangas: De Campus.

SpangaS, de makers

De televisieserie wordt door heel veel mensen gemaakt. Natuurlijk zijn er de hoofdacteurs, maar achter de schermen werken wel zo’n 120 mensen aan SpangaS. Naast de hoofdschrijver zijn er nog veel andere schrijvers, in totaal wel een stuk of 12. De regisseurs van SpangaS, soms wel acht stuks, werken om beurten in twee ploegen tegelijk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de camera- en geluidsmensen, de editors, de stylisten, de setdressers (zorgen ervoor zorgen dat de set er goed uitziet) en de mensen die deze website maken. En laten we de productiemensen niet vergeten die alles op en rond de set regelen. En ook onmisbaar zijn de koks die voor het eten op de set zorgen.

SpangaS, de locatie

De Campus staat ergens in Nederland. De precieze locatie is geheim.

Overzicht gewonnen prijzen

Bob Angelo Penning | SpangaSZappLive Awards | SpangaS SpinAwards | SpangaS

Overzicht nominaties

SpangaS en MIND Korrelatie


Op De Campus gebeuren soms heftige dingen. Ben jij na het zien van een aflevering geschrokken of verdrietig? Dan kan je hier chatten met een hulpverlener van Korrelatie