Luna uit SpangaS en haar zusje aan de eettafel

Wat te doen als je je thuis verveelt?

De scholen in Nederland zijn inmiddels een tijdje dicht vanwege het Coronavirus. 😢 Nu zou je natuurlijk de hele dag lekker kunnen luieren en niksen, maar je kunt je tijd ook creatiever besteden! Lees gauw onze tips om je de komende dagen niet te hoeven vervelen.


1. Kijk Willem Wever!


Nadat je natuurlijk alle leuke video’s op het YouTube-kanaal van SpangaS hebt gekeken, is het tijd om ook even wat te leren.  Willem Wever is dé leukste vindmachine voor iedereen die nieuwsgierig is! Op de site van Willem Wever kun je vragen stellen, waar Willem Wever het antwoord op probeert te vinden. 🧐 Ga dus gauw naar https://willemwever.kro-ncrv.nl/ en stel je vraag! Zo leer je toch nog wat, ondanks dat je niet naar school gaat! 


2. Boekje lezen 


De schoolboeken gaan misschien even dicht, maar je eigen boeken kunnen open! Ben je er nog niet aan toegekomen om dat boek die je van je vader en moeder voor kerst hebt gekregen eindelijk eens te lezen? Dit is je kans! Je zal zien dat het heerlijk is om je even helemaal mee te laten slepen in een boek! 📖


3. Spelletjestijd!


Jaja, trek die oude spelletjes maar weer uit de kast! Spelletjes zijn er in alle soorten en maten. Even een kort potje kaarten met je broertje of zusje, of een hele middag rondom de tafel voor een tof bordspel. Lekker ouderwets met het hele gezin spelletjes spelen, eigenlijk toch super gezellig?  


4. Een nieuwe creatieve hobby? 


Staat er altijd al een keyboard te wachten tot hij eindelijk eens bespeeld wordt bij jullie thuis? Zit er zo’n dikke laag stof op de oude gitaar van je vader dat je hem bijna niet meer kunt zien? Of heb je altijd al een mooi verhaal willen schrijven, maar heb je er nooit echt de tijd voor genomen? Dit is het moment! Ga eens voor jezelf na of er dingen zijn die je zou willen leren, maar die veel tijd kosten. Wanneer is daar nu een beter moment voor dan nu je de hele dag binnen zit? 


5. Dansen maar!


Naast school zijn ook de sportwedstrijden afgelast. 😭 Maar het is natuurlijk wel goed om ook de komende paar weken in beweging te blijven. Zo staan er op YouTube bijvoorbeeld heel veel filmpjes waarmee je dansjes kunt oefenen. Spreek met je vriend(in) af welk dansje jullie nu thuis gaan oefenen. Dan kunnen jullie ze aan elkaar leren zodra de scholen weer open gaan, iets leuks om naar uit te kijken dus!


6. SpangaS Kunstwerk Wedstrijd!


Tot slot is er natuurlijk de SpangaS Kunstwerk Wedstrijd! Nu je eindelijk eens de tijd hebt om lekker creatief aan de slag te gaan, waarom dan niet een mooi kunstwerkje maken voor iemand die nu ook alleen thuis zit? Maak bijvoorbeeld een mooie tekening voor je opa en oma of je oudere buurvrouw om te laten weten dat je aan ze denkt. Wil je meer informatie over deze wedstrijd? Kijk dan in het nieuwsbericht ‘Kunstwerk Wedstrijd’ op https://spangas.kro-ncrv.nl/nieuws/kunstwerk-wedstrijd


P.S. Het belangrijkste is natuurlijk wel dat je zo veel mogelijk binnen blijft. Normaal gesproken is lekker naar buiten gaan alleen maar goed, maar nu even niet. Nog even geduld hebben! We hopen dat je wat inspiratie hebt om de komende periode een beetje creatief met je tijd om te gaan. Veel plezier met onze tips en sterkte thuis. Zorg goed voor jezelf en anderen om je heen. Wees lief voor elkaar. 💝