Willie Wartaal speelt de schoolpsycholoog

Schoolpsycholoog? Wat is dat?

SpangaS: De Campus is een school waar leerlingen blijven slapen, zelf moeten koken en samenwonen met andere leerlingen. Doordat ze 24/7 op elkaars lip zitten, kan dit zorgen voor irritaties/frustraties. Het is goed om hierover te blijven praten, daarom kunnen de leerlingen altijd terecht bij de schoolpsycholoog. Wie is die schoolpsycholoog op De Campus eigenlijk? En wat doet een schoolpsycholoog precies? Lees snel verder!

Wie is de schoolpsycholoog?

SpangaS: De Campus heeft dit jaar een schoolpsycholoog. De schoolpsycholoog wordt gespeeld door… Willie Wartaal. Willie Wartaal is rapper, presentator én acteur. Je kan hem kennen van zijn muziek in de rapgroep ‘De Jeugd van Tegenwoordig’, maar ook van zijn solomuziek. Kortgeleden bracht hij het album ‘Enkelbangers’ uit en nu is hij te zien in SpangaS: De Campus als schoolpsycholoog.

Wat is een schoolpsycholoog?

Een psycholoog is iemand die zich bezighoudt met het gedrag van mensen. Dat betekent dat er wordt gelet op hoe iemand zich voelt, uit, maar ook hoe iemand denkt. Een schoolpsycholoog richt zich vooral op het gedrag van leerlingen op school. Leerproblemen, sociale problemen of problemen thuis kunnen besproken worden. Het kan erg geruststellend zijn om met iemand te praten, zij hebben geheimhoudingsplicht waardoor alles wat er wordt besproken niet rondvertelt mag worden.


Wil jij Willie graag zien als schoolpsycholoog in SpangaS: De Campus? Kijk dan elke schooldag om 18:25 uur naar NPO Zapp.