Luna, Tamara en Maxima staan samen sterk

Hoe maak je nieuwe vrienden?

Wil jij nieuwe vrienden maken, maar weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken? Wij hebben voor jou een aantal tips op een rijtje gezet, zodat jij misschien wel deze nieuwe vriendschappen kan starten. 


Tip 1: kijk naar overeenkomsten

Voor een vriendschap is het handig als je dezelfde interesses hebt als elkaar. Neem dus wat je leuk vindt om te doen als uitgangspunt en kijk of je iemand kan vinden, waarmee je dit samen kan doen.


Tip 2: maak contact met anderen

Kijk iemand is vriendelijk aan en begin een gesprek met de ander. Op deze manier kan je kijken of er een klik zou kunnen ontstaan en of jullie dezelfde dingen leuk vinden.


Tip 3: ga op pad

Want als je iets samen met iemand doet, leer je elkaar beter kennen. Op deze manier kunnen jullie elkaar leren kennen op een laagdrempelige manier.


Tip 4: toon belangstelling

Om iemand beter te leren kennen, moet je interesse in de ander tonen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld vragen te stellen en echt te luisteren naar wat diegene te vertellen heeft.


Tip 5: blijf jezelf

Een vriendschap zal het sterkst zijn, als jullie allebei jezelf kunnen zijn. Op deze manier zijn jullie eerlijk naar elkaar toe en kunnen jullie echt een band opbouwen.


Had jij wat aan deze tips? Laat het ons dan vooral weten!