Daan tegenover Milan

De confrontatie aangaan? Hier lees je 5 tips!

Daan gaat de confrontatie aan met Milan en dat vindt ze erg lastig. Maar hoe vertel je nu eerlijk hoe je je voelt? Probeer als eerst al je gevoelens op een rijtje te zetten, zo kan je makkelijker je woord doen. Lees hieronder alle tips! 🗣

Probeer je gevoelens op te schrijven

Als je je gevoelens opschrijft heb je een duidelijker beeld van wat je nu precies wil vertellen. Hierdoor kun je makkelijker uit je woorden komen.

Neem je tijd

Het is soms lastig om eerlijk te zijn. Probeer de tijd te nemen om jouw emoties te laten zakken. Neem rustig adem en praat als je er klaar voor bent.

Blijf bij jezelf

Probeer het gesprek altijd vanuit jezelf te doen. Door met je vinger te wijzen kan iemand in de verdediging schieten. Als je open bent over hoe jij iets ervaart kan de ander dit eerder respecteren en begrijpen. Hierdoor zorg je ervoor dat de ander zich ook open kan stellen.

Wat wil jij? 

Benoem tijdens het gesprek wat jij wil en waarom jij dit gesprek aangaat. Geef dan ook aan wat je zou willen dat iemand anders zou doen.

Kies de juiste plaats en tijd

Zorg dat je een goed moment uitkiest om het gesprek te voeren. Een goed moment is wanneer jij je rustig voelt. Zorg daarnaast ook voor privacy en kies een aparte ruimte. Dan kan je rustig een goed gesprek voeren.

Onthoud: behandel iedereen zoals jij ook behandeld wil worden 🥰