Jackie uit SpangaS met haar bowlingteam

7 x Wat te doen in de herfstvakantie

Verveel jij je ook zo in de herfstvakantie? Dat hoeft vanaf nu niet meer. SpangaS heeft een aantal superleuke tips bedacht om jouw herfstvakantie helemaal top te maken! Check wat je kunt doen om je niet te vervelen tijdens jouw vakantie!

1. Bowlen

Jackie is helemaal gek op bowlen, want het is binnen! Dat klinkt als een perfect uitje voor in de herfstvakantie. Lukt het jou om een strike te gooien of een spare? Trek die gekke bowlingschoentjes aan en gaan!

2. Maak een thuisbioscoop

Zie je het al voor je? Lekker met jouw beste vrienden op de bank met veel snacks, warme chocolademelk, kussens en dekens. En om een echt bioscoopgevoel te krijgen, moeten sowieso alle gordijnen dicht. Wat mist er nog? Uhm, heel veel SpangaS!

3. Buitenspelen

Naar buiten gaan is zoveel leuker tijdens de herfstvakantie. Alleen in de herfst kun je op zoek gaan naar prachtige paddenstoelen, kastanjes en eikels. En heb je al die verschillende kleuren bladeren gezien? Dus trek je regenjas aan en ga op avontuur!

4. Ga naar een tof museum

Leren hoeft echt niet saai te zijn! Je duikt helemaal in een andere wereld. In het ene museum voel je je een televisiester of een wetenschapper en in het andere museum reis je jaren terug in de tijd! Er zijn superveel leuke musea om te bezoeken, kijk maar eens op de site van Museumkids.

5. Koekjes bakken met oma en opa

Een bezoekje aan oma en opa kun je deze vakantie niet overslaan! Nu heb je alle tijd om die koekjes te maken waar je altijd zo van smult. Die gedachte aan die heerlijke geur van warme chocolade koekjes, yummy! Of wat dacht je van speculaas of een lekkere appeltaart, dat past ook helemaal bij de stormachtige herfst. Je kunt mama en papa natuurlijk ook vragen of ze een keertje iets met je willen bakken!

6. Ga naar een (subtropisch) zwembad

De dagen dat we zandkastelen maakten zijn officieel voorbij. Maar niet getreurd! Ga met een paar vrienden naar een binnenzwembad. Binnen is het net alsof het weer zomer is, zo warm! Wie gaat er als eerste van de glijbaan?! 

7. Organiseer een game-party

Regent het? Dat vind jij helemaal niet erg! Nodig al jouw vrienden uit en organiseer een game-party. Racen, dansen of een potje digitaal voetbal... Speel samen in een team of ga juist de strijd met elkaar aan! Je kunt dit natuurlijk ook doen met bordspelletjes, zoals 30 Seconds en Monopoly!

Met deze tips heb je altijd wat te doen in de herfstvakantie en zo wordt het één groot feest!