5 lieve dingen die je kunt doen tijdens de World Kindness Day

5 lieve dingen die je kunt doen tijdens de World Kindness Day

Woensdag 13 september is het zo ver. Dan is de hele wereld lief tegen elkaar. Hoe leuk is dat! Geen gemene opmerkingen, gezeur of chagrijnige mensen. Een wereld vol peace, yeah! Jij wil toch ook meedoen? Lees dan snel welke 5 dingen je kunt doen om de wereld een beetje mooier te maken.


1. Stuur een kaartje naar je oma of opa

Stuur oma en opa een keer een leuk kaartje. Vertel ze hoe veel je van ze houdt en maak er een mooi kunstwerk van. Ze gaan dit zo geweldig vinden! Wedden dat dit kaartje in de woonkamer komt te staan.


2. Geef iemand een compliment

Doe eens gek en zeg tegen een klasgenootje dat hij of zij een leuke outfit aan heeft of ergens heel goed in is. Laat jij nou degene zijn die haar/zijn dag een stukje mooier maakt. 100% zeker dat jij je supergoed gaat voelen!


3. Hang positieve plakbriefjes op openbare plekken

Hoe leuk is het om ineens een notitiebriefje tegen te komen met een mooie boodschap, zoals: "Wees je jezelf. Je bent fantastisch zoals je bent!" of een simpele "Smile, it's a wonderful day! 😃"


4. Doe een klusje voor je ouders

Waarom wachten tot jouw ouders zeggen om de keuken schoon te maken? Doe het een keer uit jezelf. Hoe heerlijk is het als jouw moeder zegt dat je moet opruimen, maar je dat al hebt gefixt! Nice toch?


5. Geef wat eten aan een ander 

Misschien weet je zelf hoe het is om weinig geld te hebben. Of misschien ken jij iemand die niet veel geld heeft. Sta een keer iets eerder op en smeer een lekker bammetje voor die ene persoon. Of wie weet heb je genoeg geld om een warm broodje te kopen in de kantine. Lekker samen smullen!


We kunnen nog een waslijst aan dingen opnoemen, maar jij weet vast zelf wel wat je kunt doen om iemands dag een stuk mooier te maken. Heb jij ook zo een zin in een dag vol liefde? Doe woensdag 13 september dan lekker mee met lief zijn! ❤️