Tom van Kessel speelt JJ

10 weetjes over TOM VAN KESSEL

Wie ben je en welke rol speel je?
Ik ben Tom van Kessel en speel de rol van JJ in SpangaS: De Campus.

Lijk jij een beetje op je personage? En waarom wel / waarom niet?
Ik lijk in sommige dingen wel een beetje op JJ en in andere dingen weer totaal niet! 
Ik was bijvoorbeeld vroeger op school ook altijd met van alles en nog wat bezig, behalve met de les. Maar de meeste karaktereigenschappen van JJ zijn gelukkig wel een stukje anders dan die van mij!

Wat is voor jou echt een ‘guilty pleasure’?
Fristi! Haha ik bestel dit af en toe ook gewoon op een terras of in een restaurant (toen dit nog open was) zorgt vaak voor de nodige vreemde blikken.

Ben je in het echt ook veel bezig met ‘business’?
Ik was vroeger ook wel veel bezig, net als JJ met bedrijfjes en dingen verkopen. Zo heb ik op de middelbare school een tijdje energie drank verkocht vanuit mn kluisje en UGGS !

Jouw personage is wat jonger dan dat jij bent. Ben je er dan bewust mee bezig om jonger over te komen?
Nee zeker niet, ik denk dat jongeren kinderen het over het algemeen juist leuk vinden om naar wat ouderen te kijken. En als je als acteur daar te veel bewust mee bezig ben dan gaat dat toch te veel opvallen.

Voor dit gerecht kun jij mij wakker maken:
100% Sushiii!

Wat was jouw grootste blunder op de set?
Pff dat zijn er wel een paar geweest haha! Hmm ik heb bij mijn rol als JJ toch wel de neiging om in elke scène iets te doen of in elk geval een handeling te bedenken! Dit resulteert er vaak in dat deze handeling dan consequent moet blijven (gedurende de meerdere takes die er gedraaid worden.) Waardoor ik wel heel vaak meerdere zakken chips of repen chocolade in één scène op eet…. Dat is toch altijd wat minder  

Zou je in het echt ook op een type als Maxima kunnen vallen?
Oei ik denk niet dat dat ooit goed zou gaan haha.

Wat was jouw favoriete scène van dit seizoen om te spelen?
Er waren zoveel leuke scènes afgelopen seizoen dat het lastig kiezen is maar als ik iets moet kiezen ga ik toch voor de scènes in het bos en bij de psycholoog over de “jacht” die waren echt heel erg leuk om te spelen!

Dit personage van SpangaS de Campus zou ik voor één dag willen zijn en waarom:
Hmm dan denk ik toch het personage van Jochem Damstra, de situaties waar hij in terecht komt en de manier hoe hij hier mee omgaat lijken me heel leuk om te spelen.

Wat is je ultieme droom op acteer gebied?
Het lijkt me heel vet om vanaf het begin af aan betrokken te zijn bij de ontwikkeling van een grote serie of film en daar dan ook een rol in te vertolken en dan het liefst internationaal, voor een streamingdienst als Netflix, Amazon of Hulu.