Claudia Kanne speelt Jackie

10 weetjes over CLAUDIA KANNE

Wie ben je en welke rol speel je?
Ik ben Claudia Kanne en speel de rol van Jackie in SpangaS: De Campus. 

Lijk jij een beetje op je personage? En waarom wel / waarom niet?
Hopelijk wel! Want Jackie is superslim. Door al haar weetjes ben ik misschien zelf ook wel wat slimmer geworden, hahaha... Verder slaap ik ook echt het allerliefst in mijn eigen bed en heb ik ook een moestuin gehad. Wel is Jackie een stuk stoerder qua zeggen wat ze denkt en lach ik wat, uhm... Luidruchtiger 😅

Wat is voor jou echt een ‘guilty pleasure’?
RUMMIKUB!! Call me the Rummikub-queen, ik ben ongeslagen 😏💁‍♀‍

Of ‘Shrek’ natuurlijk... (Deel 4 is het leukst, jongens)

Heb je in het echt ook een vorm van autisme?
Voor zover ik weet niet.

Jouw personage is wat jonger dan dat jij bent. Ben je er dan bewust mee bezig om jonger over te komen?
Wat mij geholpen heeft, denk ik, is dat ik bij SpangaS terechtkwam toen ik nét mijn diploma had gehaald. Ik zat dus nog helemaal in die "middelbare school vibezzz" 🤪 Ik heb die basis van toen altijd een beetje proberen vast te houden.

Voor dit gerecht kun jij mij wakker maken:
Voor best wel wat, hoor... MAAR slaap is me ook heilig, dus de minste kans op chagrijnigheid, maak je denk ik met havermout met banaan, pindakaas en pure chocola. Maar alles ontbijt-gerelateerd doet het sowieso goed.

Wat was jouw grootste blunder op de set?
Nou, die is makkelijk! 🤣 Voor de serie heb ik mogen leren SCOOTER rijden, wat echt fantastisch was, maar toen het moment eenmaal daar was, reed ik vol in de bosjes. Met mijn neus op het windscherm. En de camera nog aan. Ja, dat was behoorlijk gênant, kan ik je zeggen. (Dat zit zelfs in een bloopervideo… Echt heel fijn………. https://www.youtube.com/watch?v=yju8FuTnAtM, vanaf 0.21)

Ben je in het echt ook zo bezig met het milieu?
Hmm, ik zou graag ja willen zeggen, maar zo betrokken als Jackie ben ik (nog) niet. Wel ben ik dankzij Jackie bewuster geworden van mijn gedrag en "footprint". Toen ik in het script las dat ze veganistisch zou gaan eten, ben ik dat zelf ook gaan doen. En daar ben ik haar heel dankbaar voor 😊 Verder ben ik zelf ook zwaar gaan twijfelen over het volgen van een klimaatstudie, zoals Jackie nu eigenlijk in IJsland aan het doen is... Dus wie weet, ooit!‍

Wat was jouw favoriete scène van dit seizoen om te spelen?
Hoeveel mogen het er zijn!? 🥰 Het is zo, zo, zo een FEEST op set! Van mijn ❤️ luchten bij Roos (Luna) in onze kleedkamer over een lastige scène (dat ze niet gek van me geworden is, joh!!) tot elke dag de lunch proberen te raden (en dan hopen dat het roti ging zijn, of noedels of Mexicaans). En van heeeelemaal de slappe lach krijgen met Noël (Maxima) zonder zelf te snappen waarom (daar werd iedereen wél gek van, overigens...) tot de warme handdoekjes om je make-up eraf te halen, na een lange dag. Want het zijn lange dagen, maar vooral omdat er zoveel gebeurt! Daarom vind ik het moeilijk kiezen...

Maar oké dan, zeker één van mijn favoriete scènes was die met konijn Theodoor. Toen was er een levend konijntje op set, zo leuk! Wat vrij ironisch is, want toen ik las dat we op 'm gingen jagen, vond ik dat vreeeselijk.. Maar dat hebben we natuurlijk niet echt gedaan, hè!

Dit personage van SpangaS de Campus zou ik voor één dag willen zijn en waarom:
Ik denk Mo! Het lijkt me heel leuk om iemand te spelen die zo impulsief en extravert is, omdat ik dat zelf echt niet ben.

Wat is je ultieme droom op acteer gebied?
Een rol in de sneeuw lijkt me heel vet, hahaha! Dat je dan wekenlang elke dag mag snowboarden 😍 Of in een theatervoorstelling spelen.

Bij nader inzien heb ik best veel dromen... We zien het wel! ✨