Bertan Topbac

10 weetjes over Bertan Topbac

Wie ben je en welke rol speel je?

Hoi! Ik ben Bertan en ik speel de rol van Sami Akalay. 

Lijk jij een beetje op je personage? En waarom wel / waarom niet?

Sami is op de campus een heel lief persoon voor iedereen. Hij staat dan ook altijd voor iedereen klaar en probeert iedereen oprecht te helpen. In dat opzicht komen Sami en ik erg overeen. Wat Sami wellicht onderscheidt van mij is zijn situatie met zijn ouders. Op jonge leeftijd is Sami gedwongen volwassen te worden en op zijn eigen benen moeten gaan staan.

Wat is voor jou echt een ‘guilty pleasure’?

Haha nou leuke vraag. Als ik een avond niks te doen heb, kijk ik weleens Japanse tekenfilms. Ik kan hier dan echt van genieten. Porco Rosso is een van mijn favorieten. 

Zou je zelf ook weleens willen consuminderen?

Ik ben eigenlijk al vrij bewust van mijn consumptie, eigenlijk om twee redenen. 1: de portemonnee is er erg blij mee. Ik koop eigenlijk alleen wat ik nodig heb. En 2: het is beter voor het milieu en onze aarde!

Jouw personage is wat jonger dan dat jij bent. Ben je er dan bewust mee bezig om jonger over te komen?

Jazeker! Op de set scheerde ik mezelf ELKE dag. Ja dat lees je goed, élke dag. Hierdoor lijk ik al een stuk jonger. Verder is Sami erg volwassen dus verder kon ik het gelukkig laten.

Voor dit gerecht kun jij mij wakker maken:

Aardbijenveters of zure aardbijen matten! Smikkel, smikkel de smikkel.

Wat was jouw grootste blunder op de set?

Nou, soms wilde ik even de tijd nemen voordat ik een scène inging en dan zonderde ik me helemaal af van iedereen op de set in een apart kamertje. Dit deed ik dan zonder het tegen iemand te zeggen. Soms vergat ik alleen dat ik dan niet heel veel later in de scène moest zitten. Dus dan was iedereen mij aan het zoeken. Mijn telefoon stond ook op stil, dus toen ik toevallig op mijn telefoon keek zag ik 6 gemiste oproepen en rende ik snel naar de set waar iedereen op mij aan het wachten was.

Wat was jouw favoriete scène van dit seizoen om te spelen?

Er is een scène waarin ik in een sloot val. Dit vond ik denk ik wel het leukst om te spelen aangezien je maar één keer kan vallen. Wat niet zo leuk was, was dat ik de rest van de dag naar vies slootwater rook.

Dit personage van SpangaS de Campus zou ik voor één dag willen zijn en waarom:

De schoolpsycholoog! Het lijkt me leuk om leerlingen te helpen met hun problemen. 

Wat is je ultieme droom op acteer gebied?

In een re-make van The Godfather spelen lijkt me super gaaf!